Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Анна Заркова, главен секретар на Съюза на българските журналисти,

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Анна Заркова, главен секретар на Съюза на българските журналисти,
Коментари Харесай

Анна Заркова пред Слави: Полицията влезе на събрание на журналистите, защото протестирахме с плакати за свободата на словото

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Анна Заркова, основен секретар на Съюза на българските публицисти, гостува във вечерното шоу на Слави Трифонов и разяснява за какво и по какъв начин полиция се озова на заседание на Съюз на българските журналисти: 

" Свободната публицистика от време на време е " слободна ", различен път е завряна в миша дупка до момента в който я гази джипът на премиер-министъра. 

Написах във фейсбук, че пратиха полиция в Съюза на българските публицисти. Щяла да ревизира общото журналистическо заседание преди няколко дни, това е неприятна вест за българската народна власт и добра вест за съюза обаче. Тя демонстрира, че този съюз е жив. Съюз на българските журналисти с години беше в кома, изглеждаше мъртъв, легнал, тихичък, нищожен. Сега внезапно се случи нещо, че тоя " труп " се надигна. Щом го удариха, значи го има. 

Оказа се, че столичната полиция ревизира решенията за избор на нов директорски съвет. Но полицията ревизира още нещо - какви решения е взело това общо заседание за предоставяне чартърен на парцелите на някогашните почивни станции на Съюза на публицистите. Това заседание не е взимало такова решение. 

Има две условия: След като беше определен новият директорски съвет на Съюз на българските журналисти, в този ден той отиде и се вля в митинга в триъгълника на властта. С сътрудниците носехме плакати: " Долу ръцете от свободата на словото, ние сме свободни, публицистите не са мисирки ". Ако носехме плакати на прослава на държавното управление, евентуално нямаше да ни пратят полиция.  

Стават едни сътрудници и споделят: Ние тук би трябвало да се похвалим и да се почитаме взаимно и да почитаме предходното управление, тъй като този съюз остана единственият креативен съюз, чиито парцели не са окрадени. Имотите на всички останали съюзи са ", описа детайлности журналистката.

 



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР